Alle zorg onder één dak?

Algemeen

Zoekt u een tandarts in Zaandam voor algemene tandheelkunde, mondhygiëne of implantologie? Wij vertellen u graag over de praktische gang van zaken bij Tandartspraktijk Tio. Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten over tandheelkundige zaken.

Praktische zaken


 Openingstijden:   maandag t/m donderdag: 08.30 tot 17.00 uur. 
vrijdag: 08.30 tot 12.30 uur.  Telefonische bereikbaarheid: maandag t/m donderdag: 08.30-12.30 en 13.30-17.00.
vrijdag: 08.30-12.30.Huisregels

Eerste bezoek


Bij uw eerste bezoek zullen wij uw gebitssituatie samen met u bekijken. Wij zullen dan indien nodig een vrijblijvend behandeltraject voor u uitstippelen. Afhankelijk van de hoeveelheid werk, moet u bij de eerste afspraak rekenen op een bedrag tussen de € 100 en € 150. In de meeste gevallen wordt dit ook vergoed door uw aanvullende tandartsverzekering.

De controle


Bij de controle wordt de dagelijkse mondverzorging met u doorgenomen om uw gebit zo gezond mogelijk te houden. Indien nodig wordt dit direct bijgestuurd. Tevens zullen kleine ingrepen en problemen meteen verholpen worden. Denkt u aan het verwijderen van tandsteen, het reinigen van uw gebit of het plaatsen van kleine vullingen. Voor grotere problemen wordt er een andere afspraak ingepland.


Wijzigingen van uw gegevens


Wijzigingen van uw adresgegevens, telefoonnummers, e-mailadres, verzekeringsgegevens en/of medicatiegebruik kunt u tijdens uw bezoek aan de praktijk, bij binnenkomst doorgeven aan de balie. Indien dit niet het geval is, kunt u de wijzigingen telefonisch doorgeven.


De praktijk is niet verantwoordelijk voor de gevolgen van het niet of niet tijdig doorgeven van wijzigingen.


Behandelplannen


Bij kostbare vervolgbehandelingen ontvangt u een vrijblijvende begroting. Deze is bedoeld om u te informeren over de kosten en de behandeling voor uw gebit. Zo bent u voorafgaand de behandeling geïnformeerd over wat u te wachten staat.

Aanvullende tandartsverzekering

Heeft u een aanvullende tandartsverzekering? Dan worden de behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. In de meeste gevallen gaan onze facturen ook direct naar uw zorgverzekeraar. Annuleringsbeleid 


U kunt kosteloos uw afspraak afzeggen indien u dit uiterlijk 24 uur voorafgaand meldt. Dit kunt u telefonisch doen of in persoon. 
Indien u toch uw afspraak vergeten bent of zonder bericht afwezig bent geweest, behouden wij ons het recht om de gereserveerde tijd in rekening te brengen. Dit tegen een tarief van €30. Naar gelang van de duur van de afspraak kunnen de kosten oplopen. Deze kosten worden over het algemeen niet vergoed door uw zorgverzekeraar.


Voor de afspraken mondhygiëne hanteren wij een beleid van
€1 per minuut. Naar gelang van de duur van de afspraak kunnen de kosten oplopen. Deze kosten worden over het algemeen niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Wilt u de afspraak annuleren?  Bel 075 - 61 58 191

De patiënt is zelf verantwoordelijk voor het nakomen van de afspraak of tijdig annuleren van de afspraak.


Wij kunnen geen rekening houden met de volgende omstandigheden:

- geen e-mail ontvangen; de afspraak herinnering is een service.

- Verkeerd genoteerd in eigen agenda

- Telefonisch geen contact kunnen maken

- Onverwachts afwezig ivm werk etc.

- Bij ziekte; op tijd aangeven


Spoed

Buiten openingstijden kunt u op werkdagen vanaf 17.00 uur, vrijdag vanaf 12.30 en in het weekend contact opnemen met de alarmcentrale Zaanstreek. Bel: 020 - 66 02 750.


Tarieven


De tarieven binnen de tandheelkunde zijn landelijk vastgesteld door de Tariefbeschikking Tandheelkundige zorg.Nota's

Wij werken samen met het factoring bedrijf Infomedics voor het versturen en innen van onze rekeningen. Uw nota's worden verzorgd door Infomedics. Informatie over uw factuur en mogelijkheden van gespreid betalen kunt u krijgen op Infomedics of Bel: 036- 20 31 900.

Veelgestelde vragen

Wat is tandbederf?


Als er sprake is van beschadiging van tandglazuur of tandbeen, dan is er sprake van tandbederf. Dit is ook wel bekend als gaatjes. Dit kan door verschillende oorzaken komen, bijvoorbeeld door bacteriën uit tandplak, erosie of door een trauma.

Wat is een wortelkanaalbehandeling?

Tanden en kiezen hebben een of meerdere wortels onder de tandkroon zitten. Binnenin zitten kanalen met zenuwen. Wanneer er een groot gat in uw tand of kies heeft gezeten, kan de zenuw binnenin kapot gaan. Dit gaat vaak gepaard met pijn. Om dit probleem te bestrijden, wordt uw tand of kies aan de binnenkant schoongemaakt en de dode zenuw verwijderd.

Wat zijn protheses?

Bij het verlies van tanden en kiezen kunnen kunstvoorzieningen gemaakt worden. Deze voorzieningen heten protheses. Er zijn verschillende soorten protheses. Volledige en partiële protheses zijn gemaakt van plastic. Frame protheses hebben een metalen basis. Verschillende situaties vereisen verschillende oplossingen.

Is tanden bleken gevaarlijk?

Bij het bleken van tanden wordt er verkleuring uit de tanden weggenomen. De verkleuringen zelf komen voort uit een combinatie van zaken. Zo kunt u denken aan de kleur en samenstelling van uw eigen gebit en de kleurstoffen uit eten en drinken. Bij het wegnemen van de verkleuring kan er gevoeligheid ontstaan. In de meeste gevallen is dit binnen een paar dagen weer over.

Tandvleesproblemen

Bij matige mondhygiëne kunnen tandvleesproblemen ontstaan. Het tandvlees kan ontstoken raken en wordt hierdoor rood en gezwollen. De aanwezige tandplak kan dan verkalken en verharden tot tandsteen. Dit kan chronische tandvleesontsteking met zich mee brengen. Meestal merkt u dit niet. Wanneer u het tandvlees aanraakt, is het echter gevoelig en zal het gaan bloeden. Dit proces wordt parodontitis genoemd.